torsdag 16 oktober 2008

Get it Down: 31 for 21 dag 16

Idag är Elsa i Aftonbladet. Igår eftermiddag blev jag uppringd av en journalist. Hon hade hittat oss via bloggen och sedan via tidningen Vi Föräldrar. Aftonbladet pubilcerar idag en krönika om en kvinna som valt bort all typ av fosterdiagnostik. Aftonbladet ville samtidigt höra hur det kan vara att vara förälder till ett barn med Downs syndrom.

Telefonintervju och ännu ett telefonsamtal under kvällen resulterade i följande korta artikel. All heder åt journalisten som lyssnade på mina synpunkter och små justeringar. Jag var tydlig att poängtera att det kan vara så här. Vi upplever det på detta sätt men det är naturligtvis helt individuellt.

Elsa, hon är ju bra söt på bilden även om den har några månader på nacken nu. Men jag är ju rätt så partisk.....

5 kommentarer:

Christina sa...

Söt som socker.

Inte för att jags äger not om Bush (el Obama, el McCain) men han skrev iallafall under den här nya lagen:

Prentally and Postnatally Diagnosed Conditions Awareness Act,

The measure, now passed, provides that families receiving a prenatal or postnatal diagnosis of Down syndrome or other conditions will be offered accurate and up-to-date information about the nature of the condition and also connected with support services. In addition, a registry of parents willing to adopt children with disabilities will be compiled and maintained.

Där kan du läsa allt i detalj.

http://www.marketwatch.com/news/story/prenatal-screening-bill-passes/story.aspx?guid={A655739F-0BB2-4F00-B317-D74A3AA5B560}&dist=hppr

Kram

Masarinmamman sa...

Superfin bild och artikel! Elsa är ljuvlig!

Stor kram!

Ulla sa...

Jag blev så glad när jag fick se den söta tjejen i tidningen idag. Bra artikel också.

sabina sa...

Hej!
Har en flicka med PWS som är född -01 skrev för ett tag sen en dikt kallad resan som stämmer så bra på hur det är att få en liten annorlunda prinsessa, kika gärna in och leta efter den!
www.mittlivsabina74.blogspot.com

Lilla L sa...

Fin artikel och fin bild på Elsa!

Kram H