måndag 20 oktober 2008

Get it Down: 31 for 21 dag 20

Oj, vilka debatter det blev både här och där efter Anna Ekelunds krönika i Afonbladet i torsdags. Jag bestämde mig i samma stund som jag sa ja till att berätta några ord om vårt liv med Elsa att inte läsa alla kommentarer som följde. Visst skummade jag några men lämnade de som högg i hjärtat till att förbli olästa. Vi blir inte starkare av dem.
Alla har rätt till sin åsikt och ingens åsikt lär vara detsamma som en annans. Männiksor bär på olika bagage och hanterar det på olika sätt. Olika familjer reagerar på olika sätt på tanken att få ett speciellt barn. De olika åsikterna förgyller vanligtvis vårt samhälle.
Men tyvärr är sättet mångas åsikter framförs på allt annat än respektfullt och medmänskligt. Jag undrar om alla som kommenterar artiklar och krönikor på Internet skulle våga stå för sina åsikter om de stod mitt emot skribenten?

4 kommentarer:

Mamma L sa...

Hej!
Tack för din kommentar hos mig på "Snorpan&Spiggen", du får gärna länka så klart. Artikeln om er var fin tycker jag. Osentimental och realistisk samtidigt som det fanns en tydlig värme. Jag läste säkert hundra kommentarer. Kunde inte sluta, den ena mer elak än den andra...förmodligen skulle ingen av knäppskallarna våga stå för sina ord under eget namn. I våras var det en artikel om vår familj i DN, jag har lagt ut länken till den på "Snorpan&Spiggen" idag. Som du kommer att se där så heter Snorpan också Elsa;-). Ha det så gott!

Lena sa...

Jag har så svårt att förstå varför man måste vara elak när man säger vad man själv tycker som många har gjort.
När jag läser alla kommentarer så blir jag faktiskt rädd för hur Linnéas uppväxt ska bli.

Anonym sa...

testar lite

Ulla sa...

Jag läste också kommentarerna till en början, men slutade sen. Jag skulle tro att ingen skulle våga stå för sina åsikter med sitt rätta namn, tyvärr. Och en del åsikter ger mig obehagliga rysningar faktiskt.