fredag 17 oktober 2008

Get it Down: 31 for 21 dag 17

Ibland tangerar mitt arbete humanmedicinen. Idag var en sådan dag. I det företag jag jobbar finns en avdelning som sysslar med en produkt som har bevisat positiv effekt på en rad allvarliga tillstånd.

Klippt från hemsidan;
"Protein AF har även visat sig ha betydande antiinflammatoriska egenskaper vilket visats i studier på inflammatoriska tarmsjukdomar (IBD), vid reumatiska sjukdomar och mastit (mjölkstockning). Nyligen publicerade amerikanska studier beskriver även att protein AF sannolikt har en funktion vid reglering av vårt immunsystem, vilket kan leda till nya behandlingsmöjligheter vid sjukdomar inom bl a det centrala nervsystemet."


Efter dagens diskussion var jag tvungen att fråga forskarna vad de trodde om att ge SPC-flingor till Elsa. För att stimulera hennes immunförsvar att bilda alla dessa positiva proteiner. Det kunde kanske vara bra inför dagisstart i januari. Personer med Downs syndrom har ju ibland en nedsatt motståndskraft. Svaret jag fick var att de visst trodde det kunde ha effekt och att jag skulle följa den vanliga rekommendationen på paketet. Pröva ska vi definitivt göra.

1 kommentar:

tina sa...

SPC-flingor är spännande! Hoppas att de har en positiv effekt på Elsas immunförsvar. Vad har du för spännande jobb egentligen? :)