tisdag 7 oktober 2008

Get it Down: 31 for 21 dag 7

Det känns som om Elsa alltid funnits i våra liv. Så är det väl med alla barn, men kanske extra tydligt med lite speciella barn. Jag minns när hon kom till oss och hur våra funderingar gick.
-Hur kommer våra liv att förändras?
-Kommer vi kunna leva som idag?

-Hur kommer storebrors liv att te sig?
Ja, jag kan fortsätta rabbla många funderingar som fanns i vårt medvetna just då.

Och nu lever vi egentligen alldeles som tidigare. Men med en dimension till på något vis. Jag skulle inte vilja säga att livet blivit sämre eller enklare. Kanske istället mer komplext och mer fyllt av glädje över små saker. Saker som vi tidigare kanske bara noterade lite flyktigt kan idag fylla en dag med lycka. På något sätt har också familjen fått ett annat värde, en annan trygghet.

Jag kan också minnas när vi liksom förstod att livet skulle kunna fortsätta ungefär på samma sätt. Det var när vi faktiskt beställde den där resan till Thailand som vi bestämt innan just Elsa kom till oss. I början kändes det så osäkert och nästan omöjligt att åka med henne. Men det var det ju inte alls. Det gick ju alldeles fantastiskt bra. Och det blev en liten vändpunkt på vår resa genom livet med grodprinsessan.

1 kommentar:

Ulla sa...

Jag trodde att mitt liv var slut när L föddes. De första åren var jobbiga men mest för att hon var sjuk så mycket. Visst är det så att man tänker på ett annat sätt, blir glad över saker som andra inte tycker är något särskilt. vad häftigt att Elsa redan är så berest att hon varit till Thailand.