tisdag 14 oktober 2008

Get it Down: 31 for 21 dag 14

Idag var det en diskussion i P1 om den växande skara ungavuxna som blir sjukpensionerade vid en ålder under 30. Människor som t ex har ett rörelsehinder, en ADHD- eller Asbergerdiagnos. Som inte passar in i mönstret av "vanliga" männsikor. Personer som antagligen har otroligt mycket att ge under ett yrkesverksamt liv. Som vill arbeta, betala skatt och känna en gemenskap på en arbetsplats precis som vilken vanlig Svensson som helst. Men inte känna utanförskap.
Jag önskar att samhället hittar vägar att tillfredställa dessa människors ringa krav och önskan. Hela Sverige kommer troligtvis växa av det.


Elsa har förresten växt, väger 11,7 kg och är 81 cm lång. Helt enligt hennes kurva. Logopeden var också nöjd med hennes framsteg. Elsa förvisade samarbetsvilligt att hon kunde ljuda bland annat o, a, m och n på beställning. P är fortfarande svårt men vi jobbar på med vår fjäderprydda gula P-gubbe.

2 kommentarer:

Masarinmamman sa...

Håller med. Samhället måste kunna rymma alla.

Elsa är otrolig med sin språkutveckling! Hon ligger mil före Masarin! Väldigt inspirerande och en ständig påminnelse till oss att teckna mer, teckna mer!

Vi var på Ljusterö i helgen. Denna gång ingen storm, bara sol och en fantastisk höstprakt. Tänkte på er!

Ulla sa...

Det borde finnas plats för dessa människor i samhället, för de behövs. Och jag hoppas att de får komma in i arbetslivet. Vad duktig Elsa är på att ljuda.