torsdag 9 oktober 2008

Get it Down: 31 for 21 dag 9

Idag var Elsa och pappa och träffade Elsas kommande förskola. All personal och förskolans styrelse var med. Det blev två timmar med mycket diskussion och bra dialog. Personalen kände ett behov att träffa Elsa. Deras högsta önskan verkar vara att göra ett så bra arbete som möjligt för henne och för hennes utveckling. Det känns bra!
Elsa charmade alla såklart. Hon har ju den effekten på folk. Liksom lyser upp rummet och blir lätt centrum. Socialiserade sig med de barn som fanns kvar på förskolan ovanligt snabbt tyckte personalen.
Förskolan har känts som en milstolpe för oss. Att lämna Elsa till någon känns på något sätt mer än att lämna hennes storebror. Mer sårbart. Men efter dagens möte känns det betydligt tryggare. Och Elsa som är totalt trygg kommer troligtvis att älska dagis.

2 kommentarer:

Ulla sa...

Vad härligt att personalen är så intresserad och vill göra det så bra som möjligt för henne. Jag är inte ett dugg förvånad att Elsa charmar alla, hon är ju helt bedårande. Jag tror också att hon kommer att älska att vara på dagis.

Lena sa...

Jag var så nervös över dagisstarten för Linnéa o Agnes och trodde att Agnes skulle det gå galant för men Linnéa skulle inte fixa detta.
Linnéa kunder bara åla på mage för att ta sig fram, hon kunde inte äta själv och hon kunde inte dricka.
Men vad hände!? Jo Linnéa kom på redan dag 1 att dagis var ett härligt ställe med massor av vuxna som lekte och inte minst sjöng hela tiden och ALLA leksaker.
Agnes hon tyckte dagis inte var roligt och släppte inte mig och mannen alls på ca 3 veckor och när vi gick ifrån dagiset så låg hon under en soffa och kräktes (Agnes kräktes alltid när hon blev rädd eller arg).
Nu älska båda tjejerna sitt dagis och det är så skönt att veta att de är på ett ställe där de vill vara och har roligt och så klart är trygga.