tisdag 21 oktober 2008

Get it Down: 31 for 21 dag 21

Dagens besök för Elsa var hos våra favoriter, specialisttandvården på Kärnsjukhuset i Skövde. Gomplattan behövde slipas ur eftersom tänderna poppar upp som små riskorn lite varstans. Jag tror att antalet just nu är sju. Många tandläkare menar att man inte kan använda gomplatta medan tänderna håller på att växa ut men vi har förstått motsatsen av Irene Johansson. Hennes kommentar till min fråga om detta var helt enkelt;
"-Kan man flyga till månen, kan man göra gomplattor som fungerar medan tänderna kommer. Det är en fråga om inställning."
Som så mycket annat. Vi har tur som har så bra tandläkare som är villig att lära sig mer och kontrollera med andra om möjligheter och lösningar.

Storebror fick följa med och var lika tapper som sin syster under besöket. Hela tiden tandläkaren och sköterskan grejade i Elsas mun stod han brevid och strök henne försiktigt över håret och kom med uppmuntrande små tillrop. Berättade hans pappa. För sin mamma berättade han mest om glassen han fick efteråt och att han fick välja klistermärke för det tycker ju faktiskt ändå inte Elsa är så kul ju.

2 kommentarer:

Lilla L sa...

Sitter och funderar...när fick Elsa sin första gomplatta? Har förstått att det är väldigt olika. Vi väntar fortfarande men remiss är i alla fall iväg skickad.

Kram H

Ulla sa...

Gomplatta har L inte haft, just pga att tänderna ploppade upp så blev det inget. Vilken omtänksam storebror som stöttade Elsa så fint under besöket hos tandläkaren. Då var han väl värd både glass och klistermärke.