måndag 19 maj 2008

Elvis - the king

I går eftermiddag var faster K, pappan och jag på Cirkus i Stockholm. Vi såg föreställningen Elvis med Glada Hudik teatern.

En känslostormande, alldeles underbar föreställning. Första tårarna kom så snart ridån gått upp och Elvis, the king himself, står på scen och säger "Jag är annorlunda" och "Jag ska göra allt för att min dröm ska gå i uppfyllelse". Sedan var det drygt två timmar fyllda med massa skratt, massa glädje, massa tårar och massa känslor. Föreställningen berörde så långt in i hjärtat det går att komma. Vissa "bilder" kommer jag bevara i minnet så länge jag lever. Mitt i alla riviga låtar, härliga danser och underbara kommentarer fanns en allvarlig djup bakomliggande story. Invävd på ett otroligt proffsigt sätt. Utan att skapa "tyck synd om oss känsla" alls. Mer åt "Här är vi och vi är bäst" hållet.

Grundarna av Glada Hudik teatern borde få alla pris som finns att få. Tillsammans med alla underbara skådespelare och musiker. De med diagnoser och de utan diagnoser.

Jag tror att alla som var där gick ut berikade i kropp och själ. Vi gjorde definitivt det.

3 kommentarer:

Carrroline sa...

hej igen! vad härligt med en sådan upplevelse! vi har sagt i flera år att vi skulle vilja gå och se hudikteatern, men aldrig riktigt kommit loss, det ångrar man ju nu :)!kan bara hoppas att de återvänder till sthlm nästa år!
ja, tiden flyger verkligen, calle är redan nio månader och jag tyckte han föddes alldeles nyss! ni får ha ett riktigt härligt ettårs kalas tillsammans med elsan och storebror :)!!

Ulla sa...

Jag har inte heller sett Glada Hudik tatern live,men vill gärna se dom. När jag har sett dom på TV så sitter jag med ett leende på läpparna, för man känner glädjen ut ut rutan. Låter som att ni hade en härlig eftermiddag.

Vida sa...

Åh, den föreställningen vill jag verkligen se. Jag blev så glad i hjärtat när jag läste om den första gången.Hoppas att det kommer fler föreställningar för alla som gått verkar helt betagna...