tisdag 13 maj 2008

Desperate Housewives

Jag är barnsligt förtjust i Desperate Housewives. Vackra galna kvinnor runt 40 med för lite att göra. Intriger och skvaller på hög nivå. Men så kul. Och sorgligt ibland.
För några veckor sedan oroade sig Susan att hennes ofödda bäbis skulle ärva sin farfars brist på empati och medkänsla. En kommentar från det avsnittet etsade sig fast i mitt minne.
- If the child is born with a handicap I could live with it. I would probably love it even more. But if ithe child is born without empathy I wouldn´t know what to do.
Så där är det med Elsa. En enorm gränslös kärlek. Annorlunda mot kärleken till storebror. Inte större men annorlunda. Jag önskar jag kunde förklara med ord.

Förresten visar forskning (Stern och Bowlby) att barn med Downs syndrom utvecklar empati tidigare än barn utan den extra kromosomen.


2 kommentarer:

Ulla sa...

Vilka härliga bilder på Elsa, det är glädje det. Jag blir alltid så varm och glad när jag ser bilder på alla dessa härliga barn.

Imsavimsa sa...

Vilken sötnos som nästan poserar, men hon är ju fotomodell så det förklarar väl saken! Och vilket bra citat också. Det finns gott om människor som skulle behöva lite mer empati.

Kram Imsa