tisdag 10 mars 2009

Ledsamt

På lördagen började Elsa kräkas. Det fortsatte på söndagen och på kvällen kom även det igång den andra vägen. Det var en tagen liten tjej mamman lämnade i pappans vård på måndagsmorgonen för att tillsammans med förskolepersonalen göra studiebesök på en annan förskola med lång erfarenhet av att jobba med Karlstadmodellen och barn med Downs syndrom. När pappan för andra gången på måndagseftermiddagen ringde sjukhusupplysningen (efter ca femton blöjbyten och en mer och mer medtagen Elsa) rådde de honom att åka till Karlstad.

Eftersom mamman då befann sig i Norrköping med några aggresiva kunder från Litauern som var hårt pressade av den ekjonomiska krisen på sin marknad fick farfar rycka in som barnvakt till storebror. Efter en rad provtagningar fick Elsa och pappan stanna kvar eftersom vätskenivån var alldeles för låg och det rådde obalans i systemet på Elsa.

Mamman som just kommit tillbaka efter en middag med Litauerna checkade ut från hotellet (betalde den dyraste hotellräkning någonsin sett per minut) och körde de 28 milen hem. Vilken dag!

Nu har storebror och mamman precis kommit hem efter ett besök på sjukhuset där Elsa mår betydligt bättre även om de behåller henne en natt till för att se till att alla värden stabiliserar sig. Det är hjärtskärande att se sin lilla prinsessa med stort dropp i armen och så medtagen. Hon levde dock upp när hennes älskade storebror kom på besök.

På vägen hem var storebror väldigt tyst och nedstämt och sa med ynklig röst:
- Det är ledsamt i mig att inte Elsa och pappa följer med hem.

Det är ledsamt i oss alla just nu, älskade storebror.

4 kommentarer:

Ulla sa...

Vilken storebror Elsa har. Så fin och omtänksam han är. Det är verkligen ledsamt att Elsa är kvar på lasarettet, men jag hoppas att hon kommer hem snart och är pigg och kry.

Skolgatan sa...

Stackars Elsa:-( Det är hemskt att se dom ligga på sjukhus..

Ebba hade det ju förra veckan men som tur var ville hon dricka,man fick bända bort glaset.

Lena sa...

Vilken klok och mysig bror Elsa har!
Hoppas att hon blir stark igen fort och får komma hem igen.

Carrroline sa...

Lilla gumman... Jag som drömde om Elsa häromnatten, då sprang och omkring och busade mest hela tiden. Hoppas hon kommer hem snart och får göra det precis som hon brukar! Krama henne från oss, Calle skickar en alldeles egen kram