söndag 1 mars 2009

Gröt och tända ljus

Vi har fått en matsal. En ganska stor sådan på ca 45 kvadrat. I lördags åt vi för första gången där sedan flytten. Tända ljus och fint dukat. Storebror tyckte det var toppen, även om inte gåsbrösten föll honom helt i smaken. Igår kväll blev det bara tomtegröt och mackor till middag men storebror bestämde att vi skulle äta det i matsalen. Med tända ljus och fin dukning. Vår lilla familj mitt i det stora rummet. Stämningsfullt på något vis. En Elsa som hela tiden roade sig med att antingen leka tittut under duken eller dra i den. Gröten har aldrig smakat så bra och storebror aldrig ätit så mycket gröt eller så många smörgåsar utan påtryckning.

Eftersåt konstaterade storebror att vi från och med nu ska äta frukost och lunch i köket och middag i matsalen. Annars är det ju ingen idé att ha rummet. Och det är ju sant.

I kvällsbuset med sin syster efter middagen var han en riktig prins till kille och mitt i "gosbuset" säger han att han tycker synd om alla barn som inte har syskon.

-Man måste önska sig super mycket. Det gjorde ju vi. Jag önskade mig en sådan som Elsa jätte mycket och då kom hon ju till oss!

Mamman fick tårar i ögonen.

1 kommentar:

Lena sa...

Vilken kärleksförklaring till sin syster. Inte bara du som får tårar i ögona!