söndag 22 mars 2009

Alla goda ting är tre...

När jag tittar ner på min mage inser jag att det nog faktiskt inte är så långt kvar tills innehållet kommer ut. Troligtvis så där ca 6 veckor eller så. Vi har liksom inte hunnit fundera så mycket på detta barn. Jag tror inte ens pappan har en susning om vilken vecka jag är i. Namnförslag, saker som ska plockas fram, syskonvagn osv känns fortfarande långt borta. Vi har haft fullt upp med bland annat barn, jobb, flytt, kommunbeslut och renoveringar.

Nu börjar funderingarna krypa på. I vilka lådor finns bäbiskläderna? Ska vi köpa syskonvagn? Vad ska bebben heta? Ja, allt det där ordnar sig men djupare funderingar ligger kvar. Kan man älska tre barn lika mycket? Kommer tiden räcka till? Kommer vi hinna med storebror mitt i all Elsaträning och en nyföding?

Att älska storebror var så självklart och stort, första barnet, allt nytt, allt fantastiskt. Vi läste bok efter bok både innan och efter hans nedkomst. När det efterlängtade syskonet kom i form av en Elsa blev allt annorlunda än vad vi trodde och kärleken till henne är också av en annan typ än den till storebror på något sätt. Inte större, bättre eller mer utan bara annorlunda. Kärleken till Elsa tar verkligen fram lejonmamman i mig till 100 %. Hur kommer kärleken till ytterligare ett barn te sig? I vilken form kommer den att sticka ut och skilja sig från övriga två kärlekar? Det ska bli spännande och lite pirrigt att erfara.

3 kommentarer:

Ulla sa...

När jag väntade L, som var nr 3, så var det inte mycket fokus på magen eller krabaten därinne. Det var fullt upp med de andra två. Men allt går och vi föräldrar är ju mästare på att få det att gå ihop. Kärlekarna till de tre är stor och innerlig, men på olika sätt. Vad tiden har gått fort, bara 6 veckor kvar. Vilken spännande vår ni har framför er.

Lilla L sa...

Hej Grodans mamma!

Vi stod länge och velade mellan 2 eller 3 barn. Kände oss inte helt färdiga efter 2 men också nervösa inför tanken på 3. Kan bara säga - det är såå maxat att ha 3 barn.
3 barn i olika åldrar och med olika personligheter. 3 små individer från samma föräldrar. Och det bästa av allt - man får ge och får tillbaka ännu mer kärlek. Lycka till dom sista sex veckorna.

Kram!

sanna sa...

Tre barn känns spännande och "mycket", kan bara hålla med. Vi har å andra sidan fått vänta längre på trean (kommer i juli) så läget är lite annorlunda, ändå känner jag igen mig i vad du skriver. Lycka till!