måndag 9 februari 2009

Puffeli puff

Nu är Elsa ägare till en Nubenette. Fast doktorn kallade den Puff. Vi har inte upplevt att Elsa varit mer infektionskänslig än andra barn alls men de sista två förkylningarna har tagit hårt på henne. Hela första året väntade vi på att infektionerna skulle hoppa på henne men hon förblev frisk förutom någon liten förkylning. Nu ska vi testa att andas i Puffen ett tag för att se om hon slipper rossla så mycket. Vi får se hur det funkar.
Annars upplevde pappan att besöket på barn i Karlstad var mycket positivt. Tänk att ha en egen doktor att ringa till. Som själv säger att deras funktion är att vara spindeln i nätet för alla kontakter med sjukvården. Att inte behöva driva provtagning av sköldkörtel, glutenintolerans, hörselkontroll och ögonkontroll själva. Jag tror minsann att sjukvården i Skaraborg borde åka på studiebesök till andra sidan av den stora sjön.

2 kommentarer:

Carrroline sa...

puffen är så bra att ha! bra namn förresten och hoppas hon blir fri från rosslet! så skönt att vi går mot ljusare tider med mindre baciller! visst är det skönt med en spindel i nätet som bara ser till att man blir kallad till alla dessa kontroller, det är en skam att det inte fungerar så överallt. bra iaf att ni flyttat till rätt sida sjön!! kram caroline

Ulla sa...

Vi kallar den också för puff. Har du puffat brukar jag fråga L. Numer sköter hon det själv morgon och kväll. Hon brukar ha den med sig till skolan ibland också, när rosslet är för besvärligt. Men hon har klarat sig bra i vinter ändå. Förkylningen som började lite smått, försvann faktiskt av sig själv för vi var snabba och ökade puffningarna, både med pulmicort och ariomir. Pulmicort har hon nu en som vi vrider på och hon drar ett djupt andetag, det fungrerar också bra. Hoppas Elsa slipper rossel nu.