torsdag 12 februari 2009

Pippi "envis" Lotta


Elsa är envis. Just nu väldigt envis och bestämd. Blir det inte som hon vill tjurar hon, högt och ljudligt. Det ska ätas själv, gärna kläs av själv, sättas på blöja själv, kamma håret själv osv osv. Igår när hon inte fick upp det sista av korv Stroganoffen på skeden (japp, burkmaten känns mer och mer avlägsen) och när mamman försökte hjälpa blev hon sur som ättika. Tecknade om och om igen; vill inte, vill inte. Vad gör man? Samtidigt har hon gått ner ett halvt kilo så hon behöver käket. Får nog börja blanda smör i den mat hon faktiskt äter.

5 kommentarer:

Marika. sa...

självständig tjej! :D

Anonym sa...

Hej!

Du jag hittade inte den där studien du skrev om på min blogg. Skulle gärna vilja kika om du kan säga var jag hittar den =)

/ Max mamma

Ulla sa...

Jadu vad gör man, jag är ju en expert när det gäller envisa barn. Men jag har absolut inget råd att komma med för det är helt hopplöst. Vet själv inte vad vi ska göra just nu. Men jag kommer ihåg hur hab-personal och dagispersonal hela tiden sa att det var en bra drivkraft. Jag tror att det har hjälpt henne framåt mycket.

Masarinmamman sa...

Vad stor hon blivit! Och går på dagis och allt. Fina Elsa! Jag hoppas vi får tillfälle att träffa din envisa tjej igen i sommar. Vi kommer vara på Ljusterö vecka 28-30 (och kanske även 27).

Mamma Maria sa...

Oj vilken stor tjej Elsa har hunnit att bli.
har inte varit inne hos er på ett bra tag. O så förvånad jag blev.. Elsa ser så mkt större ut än vad min Emilia är. Och vi har sagt hela tiden att våra flickor är samma strl.. hmm ja ibland tar dom skutt..
Ha de gott nu lägger jag er på mina favoriter :)// kram Maria