tisdag 24 februari 2009

Att längta

Sitter på ett hotell i Trondheim efter en god middag i trevliga människors sällskap. Imorgon väntar möten med kollegor på Norges motsvarighet till Lantmännen och ett möte för lammproducenter uppe i de snötäckta bergen ovanför staden.

Magens innehåll gör sig extra påmint efter flygningen hit. Så var det när Elsa låg i magen också. Att flyga påverkar även bebbar verkar det som. I allla fall våra.

Även om jag vet att jag snart kommer hem längtar jag så in i norden efter barnen. Att höra Elsas prat i telefonen "dadada mmmmmammma mäh nee näää" osv och storebrors beskrivningar av dagens tillverkning av fågelholk på dagis värmer, samtidigt som längtan bara växer. Att tråna efter en hel natts sömn går bra att göra hemma. När man väl kan få det önskar man istället att en varm femåring ska krypa ner bredvid en i sängen framåt småtimmarna. Det är väl så det är att vara förälder.

1 kommentar:

Mamma L sa...

Småler åt ditt inlägg. Jag längtar också alldeles förfärligt efter barnen när jag får chansen till ostörd sömn. Sanningen att säga så kan jag länga efter att de små skruttarna ska komma och gosa in sig även när de ligger och sover i rummet bredvid.