tisdag 12 augusti 2008

Storslagen storebror

Ibland funderar jag på hur storebrors liv förändrats sedan Elsa kom. Lite annorlunda mot att ha ett alldeles "vanligt" syskon. Mamman och pappan tränar med Elsa på ett annat sätt, vi tecknar så mycket det går och mycket av vår tid går åt till Elsa. Ibland för mycket funderar jag.
Försöker se signaler på att storebror inte är nöjd och vi pratar ofta om hur han mår i hjärtat. Samtal i sängen innan sovdags.

Men han är bara världens mest underbara storebror. Idag satt kidsen tillsammans i storebrors trädhus och hade teckenövning. På hans intiativ. Storebror ropar till mormor som kommer förbi.
- Mormor, mormor! Elsa tecknar gul, mormor och elefant!
Han röst är så full med stolthet att man tror att det är han som just lärt sig något storslaget.
Och storslagen är han sannerligen. Och mår nog rätt så bra i sitt lilla 5-års hjärta.

2 kommentarer:

Lena sa...

Vilken härlig storebror!

Agnes tycker tecken är hur vanligt som helst. På dagis meddelar hon avundsjuka barn (de vill också träna med fröken i lilla rummet) att Linnéa tränar med resursen bara för att Linnéa måste gör de för Linnéa lär sig inte lika lätt som alla andra och detta för att Linnéa har donessyndrome och har en pusselbit mer i magen än vad hon har.

Agnes älskar sin Linnéa och dåligt mår hon inte av att Linnéa ibland får lite mer av oss föräldrar.

Carrroline sa...

välkomna hem igen då efter semestern! hoppas den har varit toppen! var så skoj och träffas i sommar, en vecka man sent glömmer! kram caroline