måndag 25 augusti 2008

Avkopplande helg!?

Vilken helg det har varit. Att vara utvilad på måndagsmorgonen känns avlägset.

Fredagskvällen började med besök hos goda goda vänner till både vuxna och barn. Skaldjur tillsammans med polackerna som jobbar på huset men blivit som en del i familjen. Man klarar sig långt med tio gemensamma ord och mycket skratt. Storebror ramlade från rutschkanan och har nu en bula stor som en vindruva mellan ögonen och en bula stor som en clementin på benet.

På lördagen var det 5-års kalas hos dagiskompis C och det var tydligen tårta som behövdes för att den lösa tanden skulle lossna. Första tanden, stort i storebrors liv. Tandfen kom på besök på natten och lämnade en guldpeng i utbyte.

Lördagskvällen tillbringades ute på Vänern med familjen F. Den gamla snipan är som tur var hållbar och klarade de otaliga grundstötningar som kommer på köpet vid båtturer på denna del av Vänern, som inte ens är sjömätt. Vid ett tillfälle fick papporna bada och lyfta av henne från grundet. Ett äventyr tyckte barnen.

På söndagen gjorde vi ett besök på renoveringsplatsen med stort R. Det blir så fint men ännu är det ofattbart att vi faktiskt ska flytta dit inom ett halvår. Elsa blev förälskad i två litauiska tvillingtjejer på tio månader. Och kärleken var besvarad. Svampskogen var fylld av Karl-Johan och mindre fylld av kantareller. Både Elsa och storbror älskar att vara i skogen trots flugor och älgloppor. Elsa pekade på alla träd och ordet "Titta" slank ur hennes mun otaliga gånger.

En fulltecknad helg med mycket glada vänner, barn och picknickar. Rörigt och stojigt men fantastiskt mysigt. Som livet självt.

2 kommentarer:

Ulla sa...

Ja det var en intensiv helg, men det låter som om ni har haft det härligt. Då står man ut med att inte vara utvilad när måndagen kommer.

Masarinmamman sa...

Låter ändå som en härlig helg som gav energi!

Du har en utmaning hos mig:
http://masarinmamman.wordpress.com/2008/08/25/karleksang/

Kram!