måndag 10 november 2008

Kontakter

Kontakter är guld värda! I går träffade vi en familj med en pojke med Downs syndrom på 8 år. Mamman är en barndomskompis och barndomsgranne till pappan. Familjen har flyttat tillbaka till Värmland och har en rad kontakter som är bra för oss att få ta del av. Vi diskuterade nätverk, skolor, pedagoger, aktiviteter osv.
Det känns som vi kommer att ha en bra grund att stå på när vi flyttar. Skönt!

3 kommentarer:

Lilla L sa...

Instämmer verkligen! Vi har en pojke med ds i vårt område som är fem år. Vi har fått så mycket tips och goda råd från föräldrarna om "lokala kontakter". Dessutom går han på det dagiset som Lilla L så småningom ska börja på och våra pojkar gick. Hela personalgruppen kan redan teckna och dom vet precis vad det innebär att ha ett barn med ds i gruppen. Det är bara att tacka och ta emot....

Ulla sa...

Vad bra! Jag saknade en sån kontakt när L var liten. Hon hann börja bli 3-4 år innan vi lärde känna några med ds-barn.

Sara sa...

Hej Grodansmamma,
Vilken fin tjej ni har!

Jag har själv en son med DS som är 2,5 år. Vi har också funderingar på att flytta, men från Stockholm till Mariestad. Eftersom vi har det så himla bra med dagis och habiltering där vi bor känns det lite läskigt att ge sig här ifrån. Tänk om det blir sämre för Edvin. Vill vi gärna få lite kontakt med några DS föräldrar i Mariestad/Skaraborg precis av de anledningar du nämner. Har du några kontakter eller några tips. Maila gärna till sara.ellstrom@gmail.com .