onsdag 7 januari 2009

Könsroller

Om nu storebror fick Star Wars saker i julklapp så fick Elsa docksaker. Det är liksom det som saknas i familjens leksaksutbud. Och hon leker verkligen med sin docka, spis, docksäng, vagn och dockskåp (gammelmorfars gamla hemsnickrade). Sitter jätte länge och pysslar, bäddar ner dockor, sätter dem på stolar och grejar allmänt med dem. Dockskåpet är också perfekt att använda i träningen. Jätte bra att lära sig om olika vardagssituationer med hjälp av små dockor som faktiskt ser ut som riktiga människor. Man blir liksom lite rubbad i valet av leksaker till Elsa. Allt ska vara pedagogiskt och gå att använda i träningen på ett lekfullt sätt.

Men inte befäster vi könsroller inte!? Skrämmande. Men det går faktiskt bra att använda bilar, lastbilar och Spidermangubbar i träningen också.

4 kommentarer:

Linda sa...

Jodå, här är det mest spindelmannen och MacQueen som får hjälpa till med träningen. :-)

Carrroline sa...

hej min vän! hoppas ni haft en underbar jul och nyår och att ni trivs fint på nya adressen! hoppas också magen växer och mår bra och jag skrattade så gott åt storebrors kommentar på storleken :)

kram kram

Sanna sa...

Härlig blogg ni har, och riktigt goa barn verkar de vara, dina båda. Man blir ju nyfiken, antar att det är trebarnsfamilj på gång? Det är en bra idé tycker vi, som ser fram emot det i sommar...

Lilla L sa...

Här släpps det nyheter....Grattis och snart välkommen till 3-familjegänget. När är det dags?