onsdag 21 januari 2009

Genuint intresse

Föräldrarna till barnen på storebrors dagis och Elsas kommande dagis verkar genuint positiva till att Elsa ska börja där. Pappan har träffat flera av dem vid olika tillfällen och alla uttrycker sitt intresse för bland annat teckenkommunikation. Barnen och personalen övar lite grann och häromdagen hade de lärt sig mellanmål. En stolt liten tjej berättade detta för pappan när han var och hämtade storebror.
Mitt i all oro om resurstid osv känns det ändå i hjärtat som om vi valt rätt förskola.

3 kommentarer:

Marika. sa...

Det är ett gott tecken om personalen är intresserade helt utav sig själva...

Marika,

Heléne Björklund sa...

Jag följer din blogg och gläds och räds med dina ord. Själv oroar jag mig för inskolning på förskola, skönt att läsa positiva ord kring det. Vad roligt med en trea! Jag har fyra, men tänker att det kanske vore bra för min Johanna (Jacobsens syndrom) med ett litet syskon. Hälsningar Heléne

Anna sa...

Hej.

Jag har också en groda, med persontecken för groda, men min groda är en liten kille på 3 år.

Jag är inne i dagis/resursträsket redan och resurstid kan man oroa sig för, men det viktigaste är trots allt att HELA personalen är intresserad av att kunna kommunicera. Resursen kommer att vara sjuk ibland, iväg på kurser och annat ibland (kan man ju hoppas) och då måste övrig personal kunna teckna också. Det verkar ju kunna bli riktigt bra på ert dagis!

Vi har guldresurser (tre DS-killar på samma dagis) men det är lite si och så med tecknandet för övrig personal. Några kan och vill, andra vill inte och chefen tycker det är ok... mindre skoj.

Så - oroa dig lagom mycket och var jätteglad för att de verkar så intresserade!

/Anna