söndag 11 januari 2009

Brumma är inte som alla andra

Storebror och mamman läste Brummas tidning häromdagen. Ja, ni vet Bamses fjärde björnunge. I tidningen finns ett avsnitt om att Brumma inte är som alla andra. Skalman, med sin vanliga klokhet, förklarar för den inte alltid så kloka Bamse att Brumma är speciell Hon kanske inte kommer att kunna prata som alla andra och att hon kanske behöver gå i en annan skola än de andra ungarna. Sedan sätter han igång och träna med henne. Precis som vi med Elsan.

Storebror konstaterade helt nyktert -"Precis som Elsa".

Mammans tårar brände under ögonlocken och tacksamheten mot en enkel Bamse tidning var stor. Att på ett så enkelt och positivt sätt ta upp det som kan vara eller bli konstigt är fantatstiskt.

4 kommentarer:

Lena sa...

Jag vet att Bamse har en dotter med DS och för något år sedan så tittade jag i alla Bamsetidningar i affären för att leta efter denna DS dotter men hittade ingen sedan har jag glömt detta.
Vad är detta för tidning?
Är det Bamse eller heter tidningen Brumma?

/Lena

Grodansmamma sa...

Det är en specialtidning som jag tror hette Brummas tidning och den var lite tjockare än en vanlig Bamse tidning.

Björn sa...

Hej! Kul att trean är på gång.
Vi har läst om Brumma för våran äldsta med. Riktigt bra.
/Mvh Släkten i nordväst.

Linda sa...

Brumma dyker upp lite här och var i tidningarna. Visste inte att det fanns en särskild tidning också. Låter intressant. Synd att Skalman verkar lite fördomsfull och vill särskilja henne.