måndag 16 juni 2008

Fröknarna på dagis är mammans idoler!

Igår hade storebror 5-års kalas. Femton killar och en tjej i 5-6 års åldern. Pappan hade förberett lekar men efter 15 minuter gjorde barnen uppror.
- Vi vill leka fritt!!!
Vi fick istället koncentrera oss på att ha 16 hela barn kvar vid slutet av kalaset. Det gick bra. Men vi var glada över att vi befunnit oss i kyrkans församlingshem och inte hemma. Tänk att vara dagisfröken och hantera detta varje dag. I 8 timmar och inte 2. My god!

Elsa stormtrivdes mitt i allt larm och stoj. Oj, vad mycket det var att titta på. Hon fick till och med en teckning av storebrors kompis O som varje dag kramar Elsa när vi hämtar på dagis.


Det bidde inga 16 rymdraketer som bara barn får plats i. Men det bidde en tavla med Tintins rymdraket, att kasta boll i hål på. Som killarna och tjejen inte alls gjorde. Men pappan var nöjd med sitt verk.

2 kommentarer:

Lena sa...

Exakt så tänkte jag också när tjejerna hade sitt kalas med 17 dagiskompisar.
Efter 2 och en halv timme var jag alldeles slut och tänkte ALDRIG mer och absolut inte små söta rosa trumpeter....

Ulla sa...

Det är vid såna tillfällen man beundrar alla personal som jobbar med barn. Skulle heller aldrig stå ut i 8 tim, tror jag. Härligt ändå att barnen ville leka fritt, fast man tror att de ska tycka att är roligt med organiserade lekar.