fredag 5 december 2008

Länk till Lucia

Cancer är en sjukdom som funnits nära oss i vår familj vid alldeles för många tillfällen. Ibland så påtagligt att personerna det drabbat inte längre finns med oss. Så naturligtvis antar jag utmaningen från Vardagspussel och Enbart. Använd mobilen och skänk minst 20 kr du också. Det gör stor skillnad.
- - - - - - - - -- - - -- - -- -
Kopiera denna text och lägg till ytterligare minst en person som du utmanar i Länk till Lucia. Är du inte utmanad, känn dig ändå fri att delta i Länk till Lucia.
Tanken är att vi i bloggvärlden skall skapa en lång länk med bloggare som antagit Enbarts utmaning att länka till insamling mot cancer. Vi som länkar har också givit minst 20 kr till insamlingen
Den jävla idioten tillägnad Medeleine Deckert. Länken skall hålla minst till Lucia. Vi vill sprida ljus över alla som drabbats av cancer och bidrar på detta sätt genom att länka och att skänka.

Vill du veta mer?
Enbarts Blogg, Maddes blogg, Maddes mamma Anne, Davids blogg, Barncancerfonden, Ttela artikel, GT-artikel, Radio Väst inslag (17 minuter in). Tims blogg, Tims mammas blogg, Aftonbladets artikel om Tim.

I mailen idag kom denna dikt som också handlar om den fruktansvärda sjukdomen cancer.


Detta är en dikt som har skrivits av en tonåring med cancer. Hon vill se hur många det är som förstår hennes dikt.
Skicka dikten vidare. Flickan bor på ett sjukhus som heter New York Hospital. Dikten är skickad av en läkare på sjukhuset. Om att ta vara på den tid man har.

Långsam dans
Har du aldrig sett ett barn på en karusell?
Eller lyssnat på regnet plask i market?
Någosin följt en fjäril till en ojämn flygning?
Eller tittat på solens inre natt?
Det är bäst att sakta ner
Inte dansa så fort
Tiden är knappt
Musiken kommer inte sist
Brukar du gå genom varje dag i flyg?
När du frågar hur mår du?
Hör du svaret?
När dagen är klar vill du ligga i din säng
Med nästa hundra sysslor som springer i ditt huvud?
Det är bäst att sakta ner,
Inte dansa så fort
Tiden är knappt.
Musiken är inte sist.
Aldrig sagt till ditt barn,så ska vi göra det imorgon?
Och i all hast,Och inte se sorgen
Någonsin förlorat kontakten, låt en god vänskap dö.
Leda till att du aldrig haft tid att ringa och säga 'Hej'.
Det är bäst att sakta ner.
Inte dansa så fort.
Tiden är knapp.
Musiken kommer inte sist.
När du kör så snabbt för att komma någonstans.
Du missar halva nöjet av att komma dit.
När du oroa dig och skyndar dig genom din dag,
Det är som en oöppnad gåva .... kastas bort.
Livet är inte en ras.
Får ta det långsammare.
Lyssna på musik.
Innan låten är över

Översätt av Vanessa Palermo

1 kommentar:

Anonym sa...

En väldigt vacker dikt, så för den skull är den värd att skicka vidare. =)

Men tyvärr finns det inte ett uns sanning i resten av det som står i mailet. Till att börja med är det tekniskt omöjligt att spåra ett mail för att se hur många det skickas vidare till. Och om Amerikanska Cancerföreningen verkligen hade velat skänka pengar till en sjuk flicka så hade de gjort det utan att kräva att en massa mail skulle skickas runt först.


Dikten är inte skriven av någon cancersjuk tjej, utan den är skriven av en David L. Weatherford år 1991. Någon gång under 1997 så dör detta upp som ett kedjebrev där det påstods att dikten var skriven av en 7-årig flicka vid namn Jessica Mydeck. Namnet och åldern på flickan har sedan varierat i olika kedjebrev under åren, men hon har alltid 6 månader kvar att leva… I det första kedjebrevet så skulle man skicka vidare till så många som möjligt, och även skicka en kopia till American Cancer Society acs@aol.com för att de skulle kunna räkna alla mail (för det finns det ju säkert resurser till).


Visst skulle det vara underbart om man kunde stödja cancerforskningen bara genom att skicka vidare kedjebrev, men tyvärr funkar det ju inte så. Det bästa sättet är trots allt att sätta in en slant till cancerfonden.