söndag 10 januari 2010

Måndag och vardagspussel igen

I morgon börjar allvaret igen. Kvällen har ägnats åt att packa skolväska och dagisväska, lägga fram morgondagens kläder, packa ner alla Elsas träningssaker, summera vad vi jobbat med under jullovet och färdigställa lite nytt material. Hur vi ska få upp barnen imorgon är en gåta! Vi kommer antagligen få lyfta ur dem ur sängen och klä på dem sovandes.

Även om det känns jobbigt tror jag både storebror och Elsa längtar till sina kompisar och till sin "vardag". Tre veckor hemma är ganska lång tid. Särskilt den senaste veckan då en elak streptokockinfektion livnäsrt sig på barnen. Samtidigt som termometern visat minus 20 grader varje dag så att vara ute har i stort sett varit omöjligt.

Elsa berättade mycket om alla dagiskompisar hon skulle leka med imorgon och om pedagog H och A som hon skulle få jobba med igen.

Elsa skriver med sitt Språkpussel.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej svejs!
Skulle vilja fråga dig om det är bra det det "språkpusslet"? Hur lägger ni upp träningen runt det?
Vi har den andra versionen av "läggplatta och former" och då är de ju inte i fyrkantiga papper tyvärr. Men språkpusslet ser roligt ut, känns det som bra träning och lätt att förstå?
Oj tusen frågor på en gång =)
/ Anna

Grodansmamma sa...

Hej Anna! Vi har "skrivit och läst" med läggplattorna nu i drygt ett halvt år och Elsa behöver lite omväxling kändes det som. Var på kurs med Irené J och hon tipsade oss om detta. Pusslet ger både grammatisk träning och finmotorisk träning känns det som. Elsa grejar inte riktigt att sticka ner korten själv ännu men att pussla med pusselbitarna går bra.
Vi har skrivit till Talträningsböckerna och med Olle och Mia pappersdockorna och det funkar bra båda två. Elsa gillar pappersdockorna bäst eftersom hon själv bestämmer handling och vad vi ska skriva.
Så, ja, jag tycker det verkar funka bra. Nu ska de börja på dagis denna vecka med pusslet och det ska bli kul med deras erfarenhet. Hör av dig igen om du undrar över mer. /Anna

Anonym sa...

Tack för ditt svar.
Låter ju kul. Måste nog införskaffa detta vi oxå här framöver =)