tisdag 12 januari 2010

Fullt schema

Elsa är en "busy" tjej. Just nu har hon något besök inplanerat varje vecka. Idag var hon och pappan på specialisttandvården för att äntligen gjuta en form till nästa gomplatta. Denna gång en riktig mutterplatta. Elsas förra platta var en mutterplatta som vi klistrade fast. Den blev för liten i höstas och det gick inte att slipa bort mer av plasten för att tänderna skulle få plats. Nu har de efterlängtade hörntänderna kommit upp så att plattan istället kan fästas på tänderna. Det känns skönt att slippa allt klistrande eftersom det kändes lite otäckt att sätta i munnen på henne (även om hon själ inte var särskilt bekymrad av det). Gjutningen gick jätte bra och Elsa gapade snällt och satt blickstilla medan det stelnade. Om två veckor ska vi hämta den nya platta. Elsa behöver hjälpen av plattan för att hitta var i munhålan tungan ska placeras för att åstadkomma specifika ljud

Att hitta glasögon till Elsa har inte varit det lättaste. Visst finns det barnglasögon men vi har varit lite fåfänga och velat hitta riktigt coola brillor till henne. Min vän optiker A har letat runt bland alla leverantörer och när vi just trott att vi hittat rätt har de naturligtvis inte funnits i hennes storlek. Nu inväntar vi vårens kollektion som kommer på måndag och enligt A så har hon hittat riktigt fräcka brillor till den tuffaste tjejen som finns.

1 kommentar:

Ann-Britt sa...

Det är svårt med glasögon, dels så ska de vara snygga och så ska de sitta bra.Vi har haft tur och hittat varje gång det har varit dags.Sen så har S alltid fått valt själv,har hon inte fått gjort det så har hon inte använt glasögonen.