onsdag 25 november 2009

Bocken Bruse

Idag har barnen på förskolan spelat teater. De tre Bockarna Bruse stod på samlingens reportoar. När mamman hämtade Elsa berättade förskolepedagog C entusiastiskt om Elsas medverkan. När de andra barnen skriker "jag vill, jag vill" till allt vad fröknarna föreslår brukar Elsa för det mesta sitta lite "laid back" och avvakta sin tur.

Men idag ville hon absolut vara med och vara bock, den största. Hon hade krypit över bron (fikavagnen) och stångat det elaka trollet ner i ån flera gånger för att vara säker på att kusten var klar över bron inför bockarnas hemfärd. När vi pratade om detta vid matbordet hemma ikväll, fick även hela familjen en demonstration av den stora bocken Bruse.


När Elsa var en liten bebbe sjöng vi ofta sången om bockarna Bruse. Storebror sjöng den också solo på Elsas dop september 2007. Det blev liksom hennes sång. Undrar om det var därför hon tyckte det var extra kul att spela teater idag?

4 kommentarer:

Branmarkarna sa...

Så fantastiskt roligt, tänk vad de tittar analyserar å sedan bestämmer sig för att vara med å då gör det klockrent. Heja Elsa!

Ulla sa...

Vad roligt! Jag kan nästan se den stora bocken stånga det elaka trollet framför mig, härligt!

Minoriteten i majoriteten sa...

Visst tror jag Elsa känner ett speciellt band till Bockarna Bruse.
Hon måste ha varit en mycket söt bock.

Masarinmamman sa...

Den bocken hade jag gärna sett live!