onsdag 2 december 2009

En lååång dag

Vi pustar efter några dagars maginfluensa i familjen. Nu verkar det dock ha lagt sig. Idag har varit en hektisk dag för Elsa. Morgonen började med sjukgymnastbesök och lite tips på nya övningar som ska stärka framförallt bålpartiet och gynna Elsas balans.

Efter det var det dags för ett besök hos ögonläkaren. Mamman har ett tag haft en magkänsla som sagt att Elsa behöver glasögon. Hon har verkat ansträngd när hon "läser och "skriver" i sin träning. Tittar extra nära i böckerna och på bilderna. Magkänslan var riktig. Elsa är något översynt och behöver ha glasögon. Just nu i alla fall. Det kan växa bort eller stanna kvar. Och det spelar ju ingen roll. Huvudsaken är att vi hjälper henne slippa anstränga sig för att se ordentligt.

Elsa och mamman ska åka ner till mammans vännina A i Skara som är optiker. Vi ska välja de tuffaste brillorna som finns till Elsa. Det ska bli intressant att se hur vi ska få henne att acceptera glasögonen. Vi tar gärna emot tips från er som har barn med glasögon.

På eftermiddagen var det dags för julklippning. Både storebror och Elsa fick göra premiär hos frissan. Storebror gick därifrån med svart hårspray och Elsa med röd. Båda valde själva vilken färg de ville ha. Elsa tyckte att jag skulle vara någon helt annanstans när hon blev klippt. Hon satt på sin kudde med en tidning i knät, klämmor i håret och en tablettask i handen. Vår vuxna lilla tjej. Mamman fick dock hjälpa till och hålla huvudet lite grann. Storebror skötte sig själv och blev naturligtvis snygg som bara den.

Lillasyster verkar må bättre i sin mage och får liksom bara hänga med som vanligt. Hon skrattar absolut mest när hon ser sina syskon och när de leker med henne. Hennes absolut största idoler.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Vår E, född -01 med det lilla extra har nu haft glasögon i två år och det går hur bra som helst. I början var det förstås att vänja sig, men efter ett tag ville hon självmant ha dem på sig eftersom hon tydligt märkte själv att hon såg bättre då. Ett problem är att hitta såna som hålls på den lilla platta näsan och inte rutschar ner. Någorlund fungerar det med genomskinlig "skena" över näsan samt "krokar" bakom öronen.Lycka till! Hälsningar till alla små grodorna! Blomman

Lindelou sa...

Håller med "anonym" helt. Det ger sig med tiden. Krokarna bakom öronen är oumbärliga. Vi har inte gjort stor sak av det. Kanske kan det funka med positiv förstärkning? Snart eller senare upptäcker hon att dom är en tillgång.