tisdag 17 november 2009

Klippkort

Denna vecka känns det som vi har klippkort inom vården.

Igår gick lillasysters armbåde ur led. Troligen sk pigluxation. Mamman räddade henne att falla ner från sängen genom att grabba tag i handen. Tydligen en vanlig skada på barn, men usch vilket dåligt samvete mamman fick. Ortopeden i Karlstad lade den troligen rätt och nu börjar hon använda armen mer och mer igen. Röntgen visade inget konstigt.

Idag var lillasyster på 6-månderskontroll och passerade utan anmärkning trots en något inaktiv arm. Imorgon är det dags för henne att få svininfluensavaccin. Ska bli skönt när alla i familjen är vaccinerade.


Onsdagen innehåller också ett besök på Öron i Karlstad med Elsa. Koll av öron samt hörsel. Ett rutinbesök som alla barn med Downs syndrom genomgår cirka en gång per år. Det är vanligt med trånga hörselgångar som lätt sätts igen av vax. Eftersom hörseln påverkar språkutvecklingen mycket är det viktigt att detta kontrolleras.

Just nu skulle mamman vilja ha närmare än tre resp åtta till sjukvården.

1 kommentar:

Branmarkarna sa...

Håller med dig att det är ett evigt flängande. C var hos ortopeden idag å jag fick ett infall att gå förbi barnmotttagningen å höra om C kunde få sin andra vaccin (hon har tid i morgon) å hör å häpna så gick det bra men lillebror kunde de inte ge... slår vad om att de fick slänga en dos vaccin idag...