lördag 10 oktober 2009

Get it Down 31 for 21 - dag 10


Barns lekar förblir nästan desamma oavsett om det är 2009 eller 1980. Storebror kom hem från skolan i förra veckan lite moloken. Många av de andra barnen lekte med Bakuganfigurer på rasten och han har inga så han kunde inte vara med. När detta upprepat sig i några dagar så kände mamman att det var dags för en tur till leksaksaffären. Idag blev storebror en otroligt lycklig ägare till ett paket med tre plastbollar i. Plastbollarna utvecklar sig till gubbar med olika poäng när man ställer dem på ett magnetkort. Ja, det är Bakugans. Fattar ni det roliga? Nej, inte mamman heller. Men barnen tycker tydligen de är så roliga att föräldrarna glatt betalar 185 kr för tre bollar.

Tänker tillbaka på när mamman själv var sådär 6-7 år. Vi lekte inte med Bakugans men istället hade vi bland annat en period med "Strawberry shortcake" dockor. Kommer ni ihåg? Dockorna med olika lukter. Säkert lika oförklarligt för våra föräldrar som Bakugans är för oss. Luktdockorna har döpts om och heter nu istället Bisse, Bässe, Bosse, Basse och Båsse och ingår i Elsas språkträning. Det är tur att mormor sparar på saker och ting. Undrar om mamman om 30 år kan plocka fram tre platsbollar som utvecklar sig till stridsmonster med hjälp av ett kort. Vi får väl se.

1 kommentar:

Anonym sa...

jag har också förvånats över dessa plastgrejer. Först var det pokemon, sen bakugan. Tack för en fin blogg. Jag har tre pojkar på 4,7 o 10 månader. Arvid (10 mån) har ds. Din och andras bloggar hjälper mig då det känns jobbigt, då ensamheten trycker i hela bröstet. Då kan man se att helt ensam är man ju inte.

Kram Jenny