tisdag 28 april 2009

Målmedvetenhet

Förskolepersonalen är duktiga på att berätta om vad barnen hittar på på dagarna. Elsa är tydligen otroligt målmedveten när hon bestämt vad hon ska göra. När hon fått på sig ytterkläderna igår backade hon ner för de tre-fyra trappstegen, haskröp sig bort till sin gåvagn (byxor slits ut på ca 1 vecka just nu), gick de ca 30 metrarna fram till rampen upp till förrådet, krånglade sig uppför och in i förrådet, lastade på hink och spade, vände vagn och sig själv och knallade resolut nerför rampen tillbaka ca 20 m till sandlådan och satte sig för att gräva. Och allt detta helt på eget bevåg. Det gäller att veta vad man vill och sedan se till att det blir så.

Förresten verkar vi ha fått ett ganska positivt besked från kommunen angånde resurstid för Elsa. Men vilken resa det har varit. Återigen, det gäller att veta vad man vill och sedan se till att det blir så. Oavsett om det gäller hink och spade eller finansiering av en resurs till ett speciellt barn med behov.

3 kommentarer:

Melvin och Wilmers mamma sa...

Gick igenom en liknande strid när vi skulle ordna med taxiresor till Ludvig som har autism. Första gången är svårast, sen vet dom vem man är:-)

Honungspojkens mamma sa...

Tack för dina fina, fina ord i min blogg!

Jag brukar faktiskt titta in till lilla söta Elsa-grodan då och då och se vad som händer hos er. Och händer gör det ju alldeles snart med trean... Så roligt med det lilla grodynglet som snart hoppar fram!

Kram

Masarinmamman sa...

Elsa är en målmedveten ung dam! Väl värt alla slitna byxor!