onsdag 17 september 2008

Mamma och pappa tid

Nästa helg sticker pappan och jag till London. Själva. Hotell i tre nätter och bara vara med varandra. Shoppa lite, kanske Tate Modern, afternoon tea och engelska pubar. Eftersom min London erfarenhet nu är 20 år gammal tar jag gärna emot tips på allt möjligt av er som varit där under mer modern tid.

Hur kunde förresten våra föräldrar släppa iväg vännen S och mig, 15 år gamla, ensamma en vecka till London? Fickorna fulla av pengar efter att ha städat charken på den lokala ICA-affären i ett halvår. Oj, vad vi kände oss vuxna. Och oj vad kul vi hade.

Får ont i magen när jag tänker på att storebror om 10 år kan fråga om han får åka.....

3 kommentarer:

Imsavimsa sa...

Vad härlig att åka till London på tumis! Kolla in londongirls sida, där kanske det finns tips?

Jag har inte heller varit där sen 1988, på språkresa med EF.

På tal om det så fick vi hem broschyr från EF adresserad till dottern men den gick hastigt till pappersinsamlingen ;-) Inte en chans att hon får åka utan föräldrar 1 månad till England. Hade tur som överlevde den resan själv...

Kram!

Masarinmamman sa...

Åh London! Är ni vid Soho kan ni ju vila benen på The Clachan där jag serverade en och annan pint of lager för sådär 15 år sedan.

Vill ni go arty kan ni besöka Envie d´art där min goda vän Martina jobbar. Dyrt men coolt :-)

Och inte förstår jag hur jag kunde få åka iväg och tågluffa vid 17 års ålder...

Ulla sa...

Vad härligt det låter. Jag har inte varit i England alls, men skulle vilja åka dit. Visst är det märkligt att man kunde få göra en del tokiga saker som ung.jag fattar inte att föräldrarna tillät det.