söndag 14 februari 2010

Nnön är inte vam

Vi testar nya grejor härhemma just nu. Ny gomplatta och glasögon. Elsa tycker hittills att bägge är helt OK. Gomplattan sätter hon till och med in själv och hon verkar inte alls störd av den. Så skönt. Otroligt mycket lättare än de plattor vi haft innan som vi limmat fast och som suttit runt tänderna. Hoppas att plattan kan hjälpa henne hitta hur våra språkliga ljud produceras.

Kommunikationsmässigt är Elsa väldigt duktig (tycker vi). Tecknen sprutar ut i 3-, 4- och ibland 5-ords meningar och vi känner att det är vi som är begränsningen för hennes utveckling. Tur att vi ska gå en intensiv kurs snart. Men hon är fortfarande ganska sparsmakad med talade ord. Idag kom dock flera nya på raken, bara sådär.


- Nnön = snön
- Vam = varm
- Jnan = Jan (en av hennes klippdockor heter Jan)

Vi är så vana att hon tecknar så vi måste verkligen tänka på att uppmärksamma och hitta hennes talade ord och försök till talade ord i allt pladder. När vi gör det blir hon otrligt stolt och glad.

3 kommentarer:

Lotta sa...

Vad stor hon har blivit, coolt med glasögon. Skönt att hon accepterar dem OCH gomplattan. Det går väldigt dåligt med Malins gomplatta. Hon protesterar vilt, förra gången vi testade hetsade hon upp sig till krupphosta. Vi bidar vår tid ...

Skolgatan sa...

Duktiga Elsa,vad fin hon är i glasögon,Ebba har brytit av sina och det fanns inga reservdelar så vi ska få nya bågar.

Masarinmamman sa...

Hon är bedårande i sina glasögon! Gomplatta är för Masarin ett minne blott, han avskydde den och vi har inte fått någon ny. Kanske något att ta tag i...

Och vad hon tecknar! Hon är för proffsig!

Viktor tecknar ännu mest en- och tvåordsmeningar. Vi kom av oss lite när så många ord dök upp. En del är klockrena, men rätt många otydliga. Vi har anmält oss till teckenläger igen i sommar (v29 i Dalarna).