torsdag 28 maj 2009

Det gäller att hänga med

Det händer mycket med Elsa just nu. Hon har börjat gå mer och mer och två-ords meningar och tecken fullkomligt sprutar ur henne. Hon babblar också oavbrutet, mest så att vi inte förstår men vissa ord går att plocka upp mitt i allt pladder.

Pedagog H konstaterade också att hon lär sig jätte mycket just nu och att det går snabbt. När inte personalen eller de andra barnen tecknat tar hon tydligen tag i deras händer och försöker få dem att prata på hennes sätt.

När storebror, Elsa och jag satt och lästa bok igår kväll fick vi bevis på detta. Storebror är sisådär frekvent i sitt användande av tecken och detta blev Elsa lite sur över. Resolut tog hon hans händer och visade att han minsann också skulle teckna, inte bara mamma. Sedan fick han läsa boken "Ut och Gå" för Elsa med tecken och hon satt nöjd brevid och tecknade med och tittade upp på sin absoluta idol med beundran i blicken.

1 kommentar:

Ulla sa...

Men vad roligt och jag blir alldeles varm i hjärtat av hur Elsa bestämt visar storebror hur och att han ska teckna. En tjej som vet vad hon vill, härligt.