tisdag 19 maj 2009

Att ta till orda

Vid dagens middag kom vi att nämna ordet glass i samma veva som vi pratade om vad Elsa skulle ta med till sina dagispolare på sin födelsedag. Plötsligt kastar sig Elsa framstupa över bordet, överger spagettigratängen och ömsom tecknar glass ömsom pekar mot förrådet där vår frys står. Ingen kan komma och säga att hon inte har koll på läget. Sen blev det inte mer spagettigratäng den middagen...

Vi har fått ett formulär att fylla i inför nästa nätverksmöte och kommande sommarskola. Det går ut på att kryssa i vilka ord Elsa säger och/eller tecknar och/eller förstår. Det blir otroligt många ord när man lägger ihop dem. Spännande övning för vilken mamma och pappa som helst oavsett kromosomantal på barnet.

2 kommentarer:

Ulla sa...

Nog verkar Elsa ha koll på läget allt. En period så bokstaverade vi ordet glass för att L inte skulle veta vad vi sa. Pyttsan, ungen sa glass direkt. Vad roligt när man på papper verkligen ser hur mycket ord/tecken det är dom kan.

Imsavimsa sa...

Vi har ett litet teckenlexikon från teckenhatten där vi kryssar på bilderna i vilka tecken han kan, men borde också börja kryssa i vilka han förstår.