tisdag 8 juli 2008

Ormfångare och dansare

-Vi är ormfångare mamma. Det sista storebror sa till mig innan han stängde sina blå ikväll. Och vi fångade en snok idag, han och jag, i två håvar. Ormar är helt OK så länge de inte bor i kajen nedanför huset. I år tycks vi ha ett antal snokar som hyresgäster. Men idag fick en flytta sådär två km bort. Vi får väl se om vi lyckas flytta några av ormens polare också innan sommaren är slut.
Elsa hon bara dansar och dansar. Så fort vi nämner ordet eller spelar musik viftar hon med armarna (tecknar dansar) och storskrattar. Så ljuvligt söt.

Tillägg den 11 augusti: Ytterligare en snok fick följa efter i ett senare flyttlass. Och i slutet av förra veckan siktade storebror "mammasnoken". Håvarna är framlagda och jakten har börjat.....

1 kommentar:

Imsavimsa sa...

Hej! På tal om tecken så har ju vår plutt gjort sitt första och det blev "mat". Sen gör han ett likadant eget tecken som du skrev att Elsa gör.

Han sätter tummen mitt i andra handens handflata. Har inte listat ut ännu vad han menar med det. Trodde kanske att det kunde betyda "hoppa" eftersom hans favoritfilm är Hopphatten och då gör jag hopp-tecknet och hatt-tecknet när jag frågar om han vill se den.

Eller så kanske han tecknar sitt namn/"jag" som Elsa? Du kan väl fråga henne vad det betyder ;-)

Kram