fredag 26 juni 2009

Ratad av en lillasyster

Storebror var lycklig när hans Elsa kom hem från Sommarskolan igår. Elsa var trött och ville allra helst leka med sitt dockskåp i lugn och ro. När storebror ville vara med puttatde hon resolut bord honom och skakade på huvudet. Hon verkade ha fått nog med barnlek under dagen.

Jag hittade sedan storebror djupt sårad och ledsen i sitt rum. Elsa ville inte leka med honom, tårarna rann på den annars ganska så tuffa 6-åringen. Det är första gången han blir ratad av henne. Annars så är han hennes absolut största idol och situationen brulkar vara omvänd.

Humöret steg hos storebror under kvällen men en viss form av nedstämdhet präglade dock hans sinne. Elsa betyder oerhört mycket för honom. Kan inte låta bli att fundera på framtiden. De kommer alltid behöva varandra på olika sätt men jag undrar vem som kommer vara mest beroende av vem?

1 kommentar:

linda sa...

hej
tänkte höra med dig, hur sov och åt din flicka när hon var bebis , har du nå bra "att tänka på tips"?? fick en dotter den 15e juni och vi fick reda på att hon har trisomi 21 nu i veckan,,hittar inte så mycket information om lite tips på när dom är bebisar... så snubbla jag in här på din sida.. mvh linda